tisdag, februari 22, 2011

Hästpojken: en fars kamp för att hjälpa sin son - Rupert Isaacson


"Hästpojken är den sanna, dramatiska och hjärtvärmande berättelsen om den resa som Rupert, hans fru Kristin och Rowan gjorde till Mongoliets otämjda landskap.

Familjen reste halvvägs runt jorden för att rida tillsammans, för att träffa de traditionella healers som finns där och för att förhoppningsvis hjälpa Rowan att bli bättre. Det är en häpnadsväckande resa, full av utmaningar, oväntade möten, skönhet och fantastiska framsteg.

Hästpojken som gick direkt in på topplistorna när den släpptes i Storbritannien och USA är en djupt rörande och helt unik historia om en familj som är villig att färdas till världens ände för att hjälpa sin son, och om en pojke som lär sig att kommunicera med omvärlden för första gången.

Det är en berättelse som visar att vi kan finna glädje till och med i våra mörkaste stunder, och att det magiska och det vardagliga ibland kan smälta samman för att förändra våra liv."

Den här boken är verkligen underbar och full av kärlek. Den faller mig som beteendevetare på läppen, inte bara mig som mamma eller medmänniska.
Man får följa föräldrarnas (eller framför allt pappans) kamp med att försöka få sin sons autism att bli lindrigare. Denna kamp är helt skriven med hjärtat hos Isaacson, och han beskriver miljö, människor och djur på ett sätt som gör att man verkligen ser dem framför sig. Trots det jobbiga de går igenom, lyser humorn och ironin igenom både här och där.
För mig var det här en intressant läsupplevelse dels om Rowans diagnos och dels om de främmande kulturer man väljer att uppsöka. En helt klart läsvärd bok även för dem som inte är intresserade av autism.
(Boken är ett recensionsexemplar från förlaget)

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare:
Rupert Isaacson
Förlag: Ponto förlag
Antal sidor: 366
Utgivningsår: 2011-01
ISBN: 9789186587314

3 kommentarer:

Fridah sa...

Hej Ango!

Jag är praktikant på Skugge & Co och vi vill bjuda in dig till ett event för en ungdomsbok.

Vi behöver din mailadress, så om du skulle vilja maila mig på rimochreson@gmail.com eller skriva din adress i det här fältet så skulle vi bli glada!

Mvh
Fridah Jönsson

Boktokig Eva Boström sa...

Låter som en underbar bok!!!

Karin O sa...

Jag älskade den här boken. Skrev också om den i min blogg:
http://cariad.blogg.se/2011/january/hastpojken-av-rupert-isaacson.html