torsdag, februari 03, 2011

Vredens tid - Stefan Tegenfalk

"En septembermorgon 2004 frontalkrockar två bilar på en glest trafikerad riksväg. Kollisionen är våldsam. Tioåriga Cecilia slungas ut genom rutan och är död innan hon slår i marken. Fem år senare får kriminalkommissarie Walter Gröhn ett förbryllande fall på sitt bord - en död taxichaufför och en förövare som inte har en aning om varför han begått brottet. Det första mordet följs av fler, alla lika brutala, och alla till synes lika oförklarliga. Tillsammans med den begåvade praktikanten Jonna de Brugge från Rikspolisstyrelsens särskilda utredningsenhet börjar Walter nysta i trådar som leder både bakåt i tiden och rakt in i det svenska rättssystemets hjärta. Sanningen de närmar sig är lika osannolik som fruktansvärd och när Walter fråntas fallet ställs allting på sin spets. Snart tvingas han in i ett spel med både sin egen och Jonnas framtid som insats."

Det här är Tegenfalks debutroman, och den första boken i en blivande triologi ( del 2 Nirvanaprojektet finns redan utgiven).
Det är en stark debut måste jag säga, och jag imponeras över Tegenfalks debut. Boken är väldigt spännande och handlingen tar flera vändningar innan den har tagit slut. Det är inte helt uppenbart vem som är skyldig till vad och varför. Det gillar jag. Det finns alltför många kriminalromaner som har en alldeles för uppenbar handling och upplösning.
Gillar du Beck och Wallander så är det här definitivt en bok du inte ska missa!
Boken är ett recensionsex. från förlaget.

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Stefan Tegenfalk
Förlag: Massolit förlag
Antal sidor: 417
Utgivningsår: 2010-06
ISBN: 9789197881807

Inga kommentarer: