måndag, februari 14, 2011

Virka vackert - Tove Fevang

"Virkning är en av de enklaste handarbetsteknikerna. Det enda som behövs är en virknål och ett garnnystan. Och lusten att skapa, förstås.

I Virka vackert hittar du inspirationen till både små och stora virkprojekt. Boken inleds med en grundlig genomgång av de olika virkteknikerna, med tydliga steg-för-steg-bilder. Därefter följer många modellbeskrivningar på sjalar, mössor, filtar, kuddar och mycket annat.

Lek med tekniker och material när du virkar och prova också gärna att kombinera olika strukturer. I handeln finns det massor av fina garner i alla möjliga färger, tjocklekar och material som ull, alpacka, bomull, lin och silke, att frossa i. Inspireras av projekten i boken och byt gärna ut färger och garn, kombinera tekniker och gör arbetet till ditt eget."

Jag vältrar mig gärna i böcker om just virkning, och det här är den senaste boken i raden. Tyvärr passar den inte alls mig. Det är många "bra-att-ha-saker" i boken, men det där lilla extra saknas. Det är mängder av disktrasor, sjalar och filtar, men inte så mycket mer, tyvärr.
Boken är ett recensionsex från förlaget.

Betyg:
2 av 5

Bokfakta:
Författare: Tove Fevang
Förlag: Ica bokförlag
Antal sidor: 88
Utgivningsår: 2011-01
ISBN: 9789153435440

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hoho, men jag är nog rätt person. Jag ändrar ändå alltid på originalmönstret, så det gör inget om det inte är något extra.

Det bästa med virkböcker är om de ger ett bra grundmönster som man sedan kan göra vad som helst av.

De borde skickat ett recex till mig också. ^^

Marie sa...

Har bläddrat som hastigast i den och tyckten den verkade ovanligt bra (å andra sidan stickar jag ju mest).

Ango sa...

feuerzeug & Marie:
Jag tyckte det var liet tradigt med flera olika disktrasor, mössor och sjalar...typ. Visst att man kan visa olika virktekniker, men måste man virka just disktrasor då? Jag hade gärna sett något annat. Kanske är det så att jag börjar ha lite för många såna här böcker så det känns som upprepningar hela tiden...

Kram
Ango