lördag, juli 14, 2012

Alfahannen - Katarina Wennstam

"Jack Rappe tar kvinnor som en karl ska. Att de inte alltid är med på noterna hör ju bara till spelet, eller hur? Filmen älskar sina bad boys, och Jack Rappe är den verklige alfahannen bland de manliga skådespelarna. Därför blir det också en sensation av stora mått när Rappe hittas på bryggan med ett livshotande sår i magen. Jack Rappes våldsamhet verkar till slut ha hunnit ikapp honom själv. I sista delen av Katarina Wennstams trilogi om mäns våld mot kvinnor får läsaren återknyta kontakten med huvudpersonerna från succéromanerna Smuts och Dödergök: åklagaren Madeleine Edwards och advokaten Jonas Wahl, som lämnade Sverige efter att ha avlöjats som sexköpare. Nu befinner han sig än en gång i händelsernas centrum. Men den här gången är det hans dotter som spelar huvudrollen."

Katarina Wennstam skriver mycket inlevelsefullt och trovärdigt i den här boken också.
I början av boken är stämningen ganska mjuk och behaglig, men den övergår ganska snart i en mer brutal stämning där man inte kan låta bli att engagera sig känslomässigt i de kvinnliga roller som beskrivs. Man kan heller inte låta bli att fascineras över beskrivningen av den så kallade Alfahannen, Jack Rappe. Jag tror att många kvinnor har stött på den typen av män (jag har det), men de flesta av oss har kommit undan bra. Tyvärr finns det många som inte klarar sig bra.
Boken beskriver även en del av rättssamhället Sverige, där lagar styr och juridiska personer försöker se till att de efterföljs.

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare: Katarina Wennstam
Förlag: Bonnier Pocket
Antal sidor: 366
Utgivningsår: 2010-10-08
ISBN: 9789174291421

Inga kommentarer: