måndag, juli 23, 2012

Systrar i jeans: andra sommaren - Ann Brashares

"Fyra sjuttonåringar, samma gamla par älskade jeans. En ny, het sommar står för dörren. Vänskapsbanden mellan de fyra tjejerna från Bethesda är starkare än någonsin.


Carmen blir skitförbannad när hennes mamma börjar dejta och lånar jeansen. Bee söker sanningen om sin mamma och reser till Alabama, Billy och till minnena. Tibby börjar filmcollege och tvingar göra klart för sig vilka hennes verkliga vänner är. Lena inser att känslorna för Kostas inte på långa vägar har svalnat. Men ryktet säger att han har en ny tjej

Detta är uppföljaren till supersuccén Systrar i jeans. Sträckläsning för tjejer kring förälskelse, vänskap, svek och mor-dotter-relationer."

Det här är en helt perfekt semesterbok. Den går som ungdomsbok, men den funkar precis lika bra till vuxna som vill ha något mer "lättsmält". Detta är del två, och det är såklart en fördel om man läser de här böckerna i kronologisk ordning så man förstår lite mer, men det går även att läsa den här utan att ha läst ettan innan.
Boken handlar om allt som är viktigt i livet, och som kanske betyder lite extra mycket när man är i övre tonåren och står någonstans i gränslandet mellan tonår och vuxen.  Det centrala är vänskapen, men kärlek och konflikter finns med hela tiden. Mycket kan man känna igen sig i, både från tonåren och från idag som vuxen.
En bok som kanske främst passar tjejer mellan 15 och 100 år.

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Ann Brashares
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 446
Utgivningsår: 2004-08-01
ISBN: 9789170011788


Inga kommentarer: