måndag, juli 02, 2012

Det du inte såg - Patrik Sjöberg & Markus Lutteman

"Patrik Sjöberg är en av Sveriges mest kända och framgångsrika idrottsmän genom tiderna. Men bakom den hårda fasaden vilar ett mörker. Först nu är Patrik redo att dela med sig.
1987 hoppade höjdhopparen Patrik Sjöberg 2,42 på DN-galan i Stockholm. Detta gjorde honom till innehavare av världsrekordet i höjdhopp. Fortfarande är han världens näst bäste höjdhoppare genom tiderna.

Men vem är egentligen Patrik Sjöberg? Många av oss minns en överlägsen idrottsman, kaxigt rökande en cigarett mellan hoppen. En man vi, då och nu, känner som bufflig, frispråkig och rakt på sak. En idrottsvärldens rockstjärna. Men hur kom han dit?
I denna nya memoar berättar Patrik Sjöberg för första gången sin historia, ärligt, rakt och öppenhjärtigt. Och det visar sig att den innehåller mer än vad någon av oss kunnat tro."

Jag har aldrig varit ett jättestort fan av Patrik Sjöberg. Visst har jag tyckt att han har varit duktig och så, men inte mer. Efter att ha läst boken känner jag väl kanske detsamma, men har också fått en större förståelse för hans agerande. Jag gillar hans attityd, han står för det han gjort, vilket är ganska ovanligt!
En bok som inte efterlämnar så mycket mer än "Jaha, det var det", tyvärr.
Är du nyfiken på Sjöberg bortanför höjdhoppsribban så ska du definitivt läsa den, men vill du läsa en riktigt bra biografi så är det inte den här boken du söker!


Betyg:
3 av 5

Bokfakta
Författare: Patrik Sjöberg & Markus Lutteman
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 412
Utgivningsår: 2011-04-19
ISBN: 9789113034300

Inga kommentarer: