måndag, oktober 15, 2012

Kaffe med musik - Karin Brunk Holmqvist (Mp3)

"I Brantevik pinar höstvindarna det lilla samhället och de övergivna katternas sorgsna ögon tittar mot sommarhusens tomma fönster.

Viola och Inez parkerar sina cyklar utanför Olgas hus. Denna kväll saknas Svea, som annars brukar vara med på deras symöten. I hemlighet retar sig Inez på Svea, tycker hon gör sig högfärdig genom att resa omkring och slösa pengar, den här gången är hon tydligen i Stockholm.

Viola har lotter som hon fått av sin son Eskil som tränar pojklaget i fotboll. Alla tre tar en lott och bestämmer att de ska åka tillsammans om någon vinner. När så Inez skrapar fram en bussresa till julmarknad i Tyskland utbryter vild oro. Åka buss så långt? Hur ska det gå? Och hur ska det bli med Svea, som inte tagit någon lott?

Resan visar sig bli ett äventyr som damerna sent ska glömma och de lär känna varandra på ett helt annat sätt än tidigare. Med värme och stor humor skildrar Karin Brunk Holmkvist de fyra damerna och vad som kan hända när vardagen ställs på ända."   

Det här är en bok i sann Brunk Holmqvist-anda. Som vanligt är det äldre människor som spelar huvudrollen, och deras äventyr är egentligen ganska banala och vardagliga saker som för dem blir enorma äventyr. Man kan inte lyssna/läsa det här utan att skratta ganska ofta. Inte alltid för att personerna är naiva och dråpliga, utan lika ofta av igenkänning.
Har du inte stött på något av Karin Brunk Holmqvist tidigare, har du en underbar värld framför dig! Hennes böcker är fantastiska allihop!

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare:
Karin Brunk Holmqvist
Uppläsare: Lena-Pia Bernhardsson
Förlag: Storytel
Utgivningsår: 2011-09-22
ISBN: 9789170366598

Inga kommentarer: