söndag, oktober 27, 2013

Victoria: prinsessan privat - Johan T. Lindwall

"Den privata Victoria - så nära har du aldrig kommit henne tidigare!

Expressens hovreporter Johan T Lindwall har följt kronprinsessan Victoria ända sedan hennes artonårsdag. Han har rest med henne över hela världen och ger här en aldrig tidigare skildrad inblick i livet innanför slottsmurarna.

Det blir en historia om den privata Victoria - en sida som inte många utanför familj och vänner har fått se. Tidigt börjar Victoria brottas med sin dåliga självkänsla. Kraven från omgivningen gör att hon ofta tvivlar på sig själv. Det är ständiga gräl med mamma Silvia och pappa kungen. Hon tycker att syskonen Carl Philip och Madeleine särbehandlas, de får göra vad som helst och hon ingenting.

På gymgolvet träffar hon den trygge och lugne Daniel Westling från Ockelbo. Under lång tid är han en av få vänner som Victoria vågar anförtro sig åt och snart börjar kärleken spira. Kungen rasar över dotterns val av blivande make och gör allt för att stoppa deras planer, men Victoria vägrar släppa taget om kärleken och Ockelbo blir snart hennes andra hem. Långa perioder pratar far och dotter inte med varandra. Men till slut ger kungen upp - Victoria får sin Daniel och sitt efterlängtade bröllop, 19 juni 2010, i Storkyrkan i Stockholm."

Ja, jag erkänner, jag köpte en sån här bok! Till mitt försvar måste jag säga att jag inte läste ut den...
Det här är fruktansvärt dåligt! I varje mening tänker jag "Och hur tusan vet han att hon tänkte så?". Inte ens språket är något att skryta med. Helt bedrövligt språk med tanke på att författaren är journalist. Visserligen på en "skvallerblaska", men någon gång måste han ändå ha lärt sig ett bra språkbruk, tycker jag!
Det känns som att mycket är "påhitt" eller rent skvaller. Meningar liknande: "Victoria sprang uppför trappan och hade ont i magen, för hon tänkte på att ikväll skulle hon berätta för sina föräldrar om den kille hon träffat". Ja, och hur sjutton vet Johan att hon tänkte så? Det är så himla många såna meningar att det känns rent oseriöst och jag kan bara inte fortsätta läsa det här!

Betyg:
- av 5

Bokfakta:
Författare: Johan T Lindwall
Förlag: Månpocket
Utgivningsår: 2010-06-02
Antal sidor: 206
ISBN: 9789172322059

Inga kommentarer: