lördag, november 09, 2013

Heja heja - Martina Haag

"Andaktsfullt sätter jag på mig springkläderna. Jag tänker börja försiktigt och inte göra det klassiska nybörjarmisstaget. Många sticker ju ut och tokspringer två mil det snabbaste de kan, kräks, gråter och hatar löpning resten av livet. Jag tänker börja på helt motsatt sätt. Jag ska springa enormt långsamt idag, och bara hålla på tills jag känner att det inte är kul längre, tills det gör ont eller blir obehagligt. Jag ska testa hur långt jag orkar springa utan att stanna, och sen kan jag gå tillbaks hem igen. Bra. Brabrabra.

Tolv minuter! Jag sprang i tolv minuter utan att stanna. Fan, vad jag är bra. I morgon blir det tretton. Det måste gå. Kan jag tolv, så måste jag kunna tretton.

Heja, heja! är en peppande löparbok för folk som tänker att de är för gamla/tjocka/trötta/ointresserade av att börja springa. Om hur du tar dig från att orka springa i tolv minuter, till att genomföra ett marathon och vara glad hela vägen."

Det här kändes som den perfekta boken att ha i öronen när man var ute och promenerade...och det var det! Vill man bli peppad, motiverad och få tips om hur man kan bli en löpare, även om man som mig alltid har tyckt att springa är onödigt om man inte blir jagad, så är den här boken kanon! Har man testat att "börja med löpning" tidigare och "misslyckats" så känner man garanterat igen sig i det Martina berättar.
Att Martina själv är den som läser boken bidrar såklart till att upplevelsen blir ännu bättre!
Har du någon i din närhet som kanske, möjligen, eventuellt, ifall eller om, funderar på att börja med löpning; ge den här i julklapp till den personen! Det är svårt att inte motiveras!

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Martina Haag
Förlag: Piratförlaget
Uppläsare: Martina Haag
Utgivningsår: 2012-08-14
ISBN: 9789164222435