tisdag, november 19, 2013

Jag börjar på måndag - Charlotta Lithman

"När börjar man sitt nya liv och tar tag i alla gamla dåliga vanor? I morgon, på måndag, efter nyår. Sällan just nu i alla fall.  Men vilken kick när man lyckas!

Charlotta Lithman tackade med vånda ja till DN:s fråga om hon ville bli coachad av två experter för att ta nya hälsotag i september 2012. Experterna var medicinjournalisten Gunilla Eldh och hjärnforskaren Martin Ingvar som tillsammans skrivit bl.a. Hjärnkoll på vikten.
Med hjälp av dem och deras bok fick Charlotta en helt vanlig, lätt överviktig, ganska nyskild, tämligen stressad person strax över 40 hjärnkoll på nya mat- och träningsvanor. Om vägen dit har man kunnat läsa i DN och i hennes roliga personliga blogg.

I sin bok Jag börjar på måndag delar Charlotta med sig av kunskap och tips och berättar om det som fungerat för henne på vägen till bättre hälsa och lägre vikt. Fokus ligger på att må bra och inte på hur mycket vågen visar. En personlig, lättläst bok för dem som läst Hjärnkoll på vikten och för dem som ännu inte läst den.

Känslan i boken är att det inte är så svårt att komma i form: För kan hon så kan jag."

Den här boken blev ett impulsköp i ungarnas ena jultidningskatalog. Just nu älskar jag att läsa om träning och få peppande ord för att jag själv ska orka fortsätta.
Charlotta börjar äta LCHF och börjar springa och efter några månader märker hon att hon mår så mycket bättre och har gått ner i vikt. Boken ger inte några tips på hur man ska göra egentligen, utan är Charlottas dagbok över hur hon gjorde. Ändå är det peppande, tipsande och uppmuntrande. Boken innehåller också recept på LCHF-kost, vilket är positivt. Jag har testat några av recepten och gillat dem väldigt mycket.
Vill du lägga om ditt liv, börja träna och gå ner i vikt, då kan den här boken vara något för dig. Jag har hållit på i snart 3 månader, och känner att motivationen tryter lite nu och då. Den här boken gav en ny skjuts i rätt riktning och nu känner jag att jag är på banan igen. Kan hon så kan jag också!

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare:
Charlotta Lithman
Förlag: Natur & Kultur
Antal sidor: 171
Utgivningsår: 2013-08-17
ISBN: 9789127136038

Inga kommentarer: