söndag, juli 08, 2007

Nu vill jag sjunga dig milda sånger - Linda Olsson"En mörk marskväll kommer Veronika, en ung författare, till en enslig stuga i en liten by i Dalarna. Hon är på jakt efter ensamhet och stillhet, för att skriva färdigt en roman och för att komma över en stor sorg. Hennes ankomst observeras i tysthet av den gamla kvinnan som bor i huset bredvid, den enstöriga Astrid. I tryggheten bakom sina skyddande väggar bevarar hon mörka familjehemligheter och en personlig tragedi. Medan den kalla vintern efterträds av våren närmar sig de två kvinnorna sakta varandra. Mot bakgrund av årstidernas växlingar spirar en ovanlig vänskap. En vänskap som ska förändra bådas liv för alltid. Nu vill jag sjunga dig milda sånger är en stark och gripande roman om kärlekens kraft, om de val vi gör i livet, om hur vi hanterar sorg och förluster, men framförallt om vänskap."

När jag började läsa den här boken hade jag inga som helst förväntningar. Jag hade inte hört några kommentarer från någon annan, och jag visste knappt vad boken handlade om.
När jag börjat läsa boken, kunde jag inte lägga den ifrån mig. Det är en underbar, vacker och varm bok om vänskap. Vänskap på högsta nivå.

Ok, slutet kändes lite banalt och förutsägbart, men det gjorde faktsikt ingenting.
Boken berör och den håller sig kvar efter att man lagt ifrån sig den...när man läst ut den!

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare: Linda Olsson
Förlag: Albert Bonnier förlag
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789100114084
Skicka en kommentar