lördag, maj 31, 2008

Hasse & Tage - Från äppelkrig till vargatid - Ulf Mårtensson

"Hasse & Tage. Duon som genom både scen- och skriftkonst förde in den slagkraftiga, samhällskritiska och varma humorn i det svenska folkhemmet.

I Hasse & Tage Från äppelkrig till vargatid får vi följa inspelningarna av några av den svenska filmhistoriens mest älskade filmer. Åtta filmer spelades in i trakterna kring Hasse Alfredsson och Tage Danielssons filmgård Ambumsgård vid Tomelilla, och fick våra största skådespelare att sprida stjärnglans såväl till vardags som till världspremiär. I bild och text målar författaren och journalisten Ulf Mårtensson upp ett vackert och underhållande porträtt av Hasse och Tages rika produktion."

Det här en underbart härlig bok med massor av foton och anekdoter från Hasse & Tages tid tillsammans. Eftersom jag är tillräckligt gammal för att ha minnen från duons gemensamma framträdanden, tyckte jag att det är var en alldeles enastående bok som väckte många minnen, men som också förklarade en hel del om tankarna bakom filminspelningsplatser och annat. Otroligt roligt och intressant att läsa!
Ett stort tack till Richard på Kabusa böcker som skickade den här boken till mig!

Betyg:
5 av 5


Bokfakta:
Författare: Ulf Mårtensson
Förlag: Kabusa böcker
Utgivningsår: 2008
Antal sidor: 103
ISBN: 9789173550697
Skicka en kommentar