lördag, maj 24, 2008

A piece of cake - Leila Lindholm


"Leilas A Piece of Cake är en komplett, grundläggande och färgstark bakbok fylld av läckra recept på allt från småkakor, mjuka kakor och tårtor till matbröd och knäckebröd. Nya spännande bakverk som chokolate cupcakes, New York blueberry cheesecake och kola- och pekannötspaj varvas med klassiker som mormors goda kardemummaskorpor och nio olika smaksättningar till en vanlig sockerkaka. Briocher, fougasse från Provence, surdegsbaguette och nio sorters scones varvas med hurtbullar, danskt rågbröd, Leilas goda lingonlimpa och turbosnabb filmjölkslimpa. Dessutom finns tips på hur man bakar utan ugn.

Boken passar för såväl vana hemmabagare som nybörjare. Liksom i Leilas tidigare böcker är recepten enkla och pedagogiska att följa.

I första hjälpen i köket kan man läsa om varför degen inte beter sig som den borde. Svar finns på frågor som: Varför är kakan platt som en pannkaka? Varför smular sig småkaksdegen? Varför är brödet fullt av stora luftbubblor?"

Jag är svag för Leila och hennes matlagning och bakning! Jag älskar att se hennes program, så det var inga tveksamheter inför att köpa den här boken.
Boken är sprängfylld med recept på mjuka kakor, tåror, muffins och pajer. Underbara bilder gör att man blir enormt sugen på allt.
Recepten är inte alls avancerade, utan lika enkla som ett helt vanligt muffinsrecept. Det är heller inte en massa udda ingredienser, utan helt vanliga som man vanligtvis har hemma i köket.
Gillar du kakor, tårtor, muffins och pajer så är den här boken ett absolut måste i bokhyllan!

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare:
Leila Lindholm
Förlag: Natur & Kultur
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789127116009
Skicka en kommentar