fredag, maj 30, 2008

Sommardöden - Mons Kallentoft

"Det är den varmaste sommaren någonsin i Östergötland. Linköping dallrar i hettan och i de omgivande skogarna rasar de värsta skogsbränder trakten sett. Tidigt en morgon hittas en fjortonårig flicka irrandes naken och våldtagen i stadens största park. Flickan själv minns ingenting och kriminalinspektör Malin Fors och hennes kollega Zeke tvingas försöka nysta i de få ledtrådar som finns. Men hur hamnade flickan i parken och vem är förövaren? Malin, som själv har en dotter i samma ålder, berörs mycket illa av det som hänt. Samtidigt anmäls en annan flicka försvunnen av sina föräldrar och kort därpå görs en fasansfull upptäckt vid en badplats utanför staden.

Sommardöden har kommit till Linköping, och drömmen om en härlig sommar förvandlas under några julidagar till en fruktansvärd mardröm."

Äntligen kom andra delen i Kallentofts trilogi om Malin Fors. Första delen, Midvinterblod, gav jag full pott; 5 av 5 möjliga. Jag gillade den väldigt, väldigt mycket.
Den här är precis lika bra! Det är lättläst och spännande in i det sista. Ok, någon aningens förutsägbarhet finns ju, men det gör inget, för resten är så otroligt bra.

Den här boken utspelar sig i centrala Linköping och jag får riktiga minnesbilder från min tidigare hemstad. Det är underbart att kunna följa med på gatorna och se husen framför sig och förstå vissa kommentarer i boken.
Nu får man sitta och pinas och våndas och vänta på sista delen...som säkert kommer till nästa sommar eller så.

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare: Mons Kallentoft
Förlag: Natur & Kultur
Utgivningsår: 2008-05
Antal sidor: 416
ISBN: 9789127115750
Skicka en kommentar