onsdag, maj 14, 2008

Vinbär och vemod - Eva Swedenmark & Annica Wennström


"Det är höst, en vemodig stämning har lägrat sig över Östersund. Men bortom vemodet slumrar hoppfullheten. Ett år efter starten går Liselotte Pontis resebyrå lysande. Tillsammans med sin man Mario och barnen beslutar hon sig för att börja ett nytt liv i en elegant villa på Frösön utanför stan. Ett liv som för alltid ska radera ut lögnerna och sveken som nästan splittrade familjen.

Men medan Liselottes tillvaro ljusnar händer det oroande saker i hennes övriga familj. Brodern Håkan kämpar mot ensamheten efter separationen. Systern Linda har svårt att finna sig tillrätta i barndomsstaden efter utlandskarriären. Och föräldrarna Anita och Börje, som alltid visat upp en lycklig fasad, står oskyddade då livet de byggt upp sakta krackelerar ...

Hos några i Liselottes familj gror drömmar om kärlek, en kärlek lika lysande som sommarens vinbär. Allt som krävs för att den ska spira kan vara ett mejl, eller varför inte en kurs i italienska?"

Det här är egentligen en vanlig "kärleks-relations-dramatik-bok", fast ändå blir den så bra! Jag gillade den första boken; "Smultron och svek" och fick höra att den här skulle vara sämre, men nej då det är den inte. Den här är lika bra.
Sötsliskig i handlingen då och då, men det gör inget. Swedenmark och Wennström är otroligt duktiga på att skildra karaktärer, miljöer och till och med dofter. Man ser alla framför sig och man ser alla miljöer framför sig. Jag gillar det här jättemycket...och undrar ju såklart om alla cliffhangers i boken kommer resultera i en tredje bok?
Jag tittade på Bokus och såg att det HAR kommit en del tre; "Hallon och hat"...så gissa om den är beställd nu!
Det här är bra, jag vill ha mer, och jag måste testa flera av recepten i boken!

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare: Eva Swedenmark & Annica Wennström
Förlag: Månpocket
Utgivningsår: 2007
Antal sidor: 334
ISBN: 9789170015502
Skicka en kommentar