måndag, november 24, 2008

Tävling v. 48

Den här veckan lottar jag ut ännu en bok på temat hemska, vidriga skildringar av hur kvinnor behandlas i somliga delar av världen.
Boken Levande bränd : en ung kvinnas berättelse om hur hon överlevde ett hedersmord skriven Souad handlar om:
"Hon kallar sig Souad, och är född i slutet av femtiotalet i en liten by på Västbanken. Hon växer upp i männens värld där kvinnor ingenting är värda, där de behandlas sämre än husdjuren. Hennes stora dröm är att bli tidigt bortgift, eftersom det skulle innebära lite större frihet. Men det är inte hennes tur ännu, först måste hennes äldre syster få en man. Från terrassen ser Souad sin stilige granne och blir förälskad. Hon ger sig åt honom och han lovar att tala med hennes far om äktenskap. När han sviker henne vet hon att hon blivit en skam för sin familj. De kan inte låta henne leva, bara hennes död kan rädda deras ära nu. Svårt bränd överlever Souad och räddas av en kvinnoorganisation till ett nytt liv. Hon berättar sin fruktansvärda historia, i alla de kvinnors namn som runt om i världen riskerar att bli offer för det som kallas "hedersmord"."

Jag håller på och läser den här boken själv just nu, och den är bra! Jag rekommenderar den verkligen!

Det du behöver göra för att delta i tävlingen är:
1. Skriver ett inlägg i din blogg att du är med i min tävling, och länkar till det här inlägget.
2. Skriver en kommentar med länken till ditt inlägg/din blogg under det här inlägget (GLÖM inte din länk, det är så svårt att lokalisera er annars).
3. Lutar dig bakåt och väntar och hoppas på vinst!Tävlingen pågår till söndagen den 30 november kl 24:00.Lycka till!Förra veckans tävling vanns av Carola L, som får boken Kungsholmsmorden av Lars Bill Lundholm hemskickad! Stort grattis Carola!
Skicka en kommentar