torsdag, april 16, 2009

Mamma, pappa, barn - Carin Gerhardsen

"Spaningsgruppen på Hammarby polisstation på Södermalm i Stockholm måste handla snabbt. På kort tid inträffar två mord som båda hamnar på kriminalkommissarie Conny Sjöbergs bord.
En sextonårig flicka med trassliga familjeförhållanden hittas strypt på en toalett på en Finlandsfärja. Kvar finns hennes lillasyster som befinner sig i en situation ingen fjortonåring borde behöva hamna i.
Under ett joggingpass finner polisen Petra Westman ett svårt medtaget spädbarn i en buske och i närheten påträffas en kvinna utan id-handlingar död.
Samtidigt vaknar en treårig flicka en morgon och finner att hon är alldeles ensam. Hennes pappa är utomlands och alla tecken tyder på att hennes mamma har tagit lillebror med sig och flyttat därifrån. Hanna är ensam kvar, inlåst i lägenheten. Och tiden går."

Det här är ännu ett recensionsexemplar, från Ordfront förlag, och jag är väldigt tacksam att jag har fått möjlighet att läsa den här boken. Jag gillade första delen i Hammarbyserien, och den här var precis lika bra. Det är spänning på topp från början till slut.
Precis som i Pepparkakshuset får man inte upplösningen förrän sent in i boken (sista kapitlet, ungefär), vilket är underbart. Massor av lösa spår är utlagda av Gerhardsen, för att man ska tappa bort sig och inte lösa mysteriet för snabbt. Underbart skickligt!
Gerhardsen har tydligen skrivit även del 3 i Hammarbyserien, men den får vi nog, tyvärr, vänta något år till på att få läsa!

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare: Carin Gerhardsen
Förlag: Ordfront AB
Utgivningsår: 2009-03-31
Antal sidor: 344
ISBN: 9789170373466
Skicka en kommentar