torsdag, april 02, 2009

Tarzans tårar - Katarina Mazetti

"Mariana är fattig tvåbarnsmamma med en både fysiskt och psykiskt frånvarande man. Janne är nyrik it-konsult med en vardag som Mariana inte ens kan drömma om. Men trots att de lever helt olika liv dras de till varandra och träffas under ganska egendomliga former. Tarzans tårar är en oerhört rolig bok om ett minst är en oerhört rolig bok om ett minst sagt annorlunda förhållande, men det är också en vass samtidsskildring av psykisk sjukdom och en ensamstående mammas omöjliga situation.

Tarzans tårar kom hösten 2003, fick fantastiskt fina recensioner och såldes genast i 30 000 ex. Tarzans tårar är en roman om fattiga och rika, om kärlek och ensamhet. Omöjliga är en roman om fattiga och rika, om kärlek och ensamhet. Omöjliga val och konsten att leva tillsammans i nuet så gott det går... Det är ju rena djungeln där ute!"

Jag har hittills älskat allt jag läst av Katarina Mazetti, men den här kan jag faktiskt inte tycka om. Jag tycker att det är är tråkigt och segt, tyvärr. Jag kan inte identifiera mig med någon av personerna, inte på något sätt, i boken, och sitter bara och retar mig på karaktärerna.
Handlingsmässigt är det också torftigt. Det händer inte så mycket mer än att barnen skriker, barnen kissar på sig, barnen gör sig illa... Ja, inte så intressant faktiskt.

Betyg:
2 av 5

Bokfakta:
Författare: Katarina Mazetti
Förlag: Storyside AB
Uppläsare: Katarina Mazetti
Utgivningsår: 2005-06
Speltid: ca 6 timmar
ISBN: 9789170360619
Skicka en kommentar