fredag, augusti 03, 2007

Att välja glädje - Kay Pollack


""Att välja glädje" är en bok om att växa och utvecklas som människa. Det är en bok att läsa när man känner att man vill något mer med sig själv och sitt liv.

Boken är full av övningar och redskap för hur du kan skapa ett bättre liv för dig själv och de människor du möter. Hur du kan göra för att må bättre, få det lättare i möten med andra människor, uppnå större balans och närvaro, känna dig lyckligare och friare. Bli mindre sårbar.

"Att välja glädje" ger dig verktyg för att långt mer kunna vara "den du var ämnad att vara". Tryggare och modigare, mer spontan och kraftfull. Dag efter dag, vecka efter vecka ... Ja, kort sagt, oftare känna glädje i livet.

Se boken som arbetsbok. Bär den med dig som följeslagare. Lev med den. Omtumlande, roande och utamanande. En bok som inte liknar någon annan. En bok att hämta kraft ur."

Jag kom i kontakt med Kay Pollack och hans "bli en bättre person-koncept" för många år sedan, och då i och med hans bok "Att växa genom möten". Jag såg hans föresläsning ett par gånger och var riktigt, riktigt inspirerad av honom.
Att läsa den här boken var självklar för mig. Hans språk är intelligent och tilltalande, och samtidigt så enkelt och lättfattligt.

Har man läst boken "Att växa genom möten" känner man igen en del i den här boken, vilket Pollack också påpekar flera gånger.
Boken innehåller såväl teori som praktik, och det han säger är så självklart, men ändå så svårt att leva efter.
Jag älskar den här boken, precis lika mycket som jag älskar hans förra.
Den här boken kan man gärna ta fram och läsa lite ur då och då!


Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare:
Kay Pollack
Förlag: Anderson pocket AB
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789185567164

Inga kommentarer: