måndag, augusti 27, 2007

Hål i huvudet - Jenny Jägerfeld


"Minou är tjugotre år och på kollisionskurs med hela världen. Hennes pojkvän Isak har dumpat henne via kassettband och kvar i den skitiga lägenheten på Söder finns bara tystnad. Minou är trött på sig själv, trött på livet, trött på att ingenting någonsin fungerar som det ska. Det känns som om hon har ett hål i huvudet där alla fina och intelligenta tankar rinner ut likt finkornig sand, medan de hemska och fula stannar kvar eftersom de är stora som jordkokor.

För att komma undan Stockholm och Isak sticker Minou till Spanien. Kanske ska hon hitta någon mening med alltihop där, eller åtminstone komma på ett sätt att vakna utan minnesluckor från kvällen före."

Jag gillar den här! Den är ung, den är rapp och jag känner igen mig i en hel del.
Ett tag funderade jag på Jägerfelds förkärlek till terapi, terapeuter, psykologistudier osv eftersom det förekommer en hel del sånt i boken, och nu läste jag att hon är psykolog. Då förstod jag!
Det är en klassisk Chick-lit, men ändå lite mer än bara hjärta och smärta. Det finns en hel del sarkasm i boken, vilket höjer den ytterligare. Det är en "feelgood-bok" när den är som bäst.
Det här är en jättestark debut av Jenny Jägerfeld!


Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Jenny Jägerfeld
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 369
Utgivningsår: 2007-01
ISBN: 9789170014437

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Jag skulle vilja skicka dig ett oredigerat förhandsexemplar av pseudonymen Tim Davys debutroman Amberville. Utgivning 2 oktober på Bonniers Förlag.

Kontakta mig gärna.

Mvh,

Victoria

enAnnan sa...

Jag höll i den här på bibblan sist men tog den aldrig.
Nu ångrar jag mig såklart :)

Och titta även du får chansen nu!
Ta den, jag har läst ut Amberville och den är helt klart speciell!

Kramar