tisdag, september 25, 2007

Ett sista livstecken - Hannah Nyala


"Lockad in i en farlig jakt, för att bli en obeveklig mördares måltavla ...

Tally Nowata arbetar som livräddare i Wyomings bergskedja. Efter en mardrömsliknande semester i Australiens vildmark, då hennes älskade dog, lever hon nu enbart för arbetet- och för sin lilla dotter.

Ett falskt nödrop lockar ut Tally och hennes kollega på en riskfylld klättring i bergen. Det blåser upp till snöstorm och livräddarna börjar ana att det är något som inte stämmer. Plötsligt träffas de av ett stenras. Tally faller handlöst och förlorar medvetandet. När hon åter vaknar finner hon sin kollega svårt knivstucken. Det blir upptakten till ett spel på liv och död. En mördare är ute efter Tally- och hans lockbete är hennes lilla dotter. Det finns bara en sak för Tally att göra. Hon måste ge sig upp på berget igen och möta sin fiende ..."

Det här är en väldigt spännande bok, bara man kommer in i den.
Boken ska vara fristående, vad jag förstår, men man behöver nog ha läst den första, Nyalas debutroman,
Lämna inga spår, innan man läser den här.
I början av boken är det väldigt mycket namn och händelser det relateras till, som jag antar är sånt som man läst om i den första boken.

Bara man kommer förbi de första kapitlen så har man uppfattat vad som tidigare har hänt och man har också lärt sig vilka personerna är (alla verkar ha flera smeknamn så det blir väldigt rörigt med namnen i början).

Boken är spännande redan från start, och spänningen håller i sig. Tidvis kan jag tycka att det blir lite "over-the-top" med handlingen, lite väl surrealistiskt, men det är ju fiktion, så varför inte.
Helt klart är Nyala en väldigt intressant författare, ny bekantskap i min bokhylla, och jag ska fortsätta leta efter hennes första bok, som jag inte lyckats hitta ännu.


Betyg:
4
av 5

Bokfakta:
Författare: Hannah Nyala
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 249
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789170013881

1 kommentar:

Anonym sa...

Den första boken är mycket bättre faktiskt. Så du har något kul att se fram emot när du väl hittar den.