måndag, september 08, 2008

The happening


"Det börjar i New York, eller rättare sagt i Central Park. En morgon stannar plötsligt alla människor i parken och faller snart döda till marken. Fenomenet sprids, först genom New York och sedan till andra städer på östkusten. Vad är det som egentligen händer, är det en terroristattack eller ett naturfenomen? I Philadelphia arbetar gymnasieläraren Elliot More (Mark Wahlberg) när han får reda på vad som hänt i New York. Han beslutar sig att ge sig ut på landet med sin fru Alma (Zooey Deschanel) kollega Julian (John Leguizamo) och dennes dotter Jess (Ashlyn Sanchez)."

Det här låter ju lite intressant i alla fall, så det tänkte jag skulle vara sevärt...men se det var det verkligen inte. Jag var ju i och för sig lite tveksam när Mark Wahlberg spelade en av huvudrollerna. Han förknippas ju, tyvärr, med B-filmer.
Lite Stephen King-inspirerat är det här, men det kan ju inte bli bra om inte S.K är involverad förstås.
Något sprids i luften och får folk att begå självmord... Ja, just det. ALLA drabbas, utom huvudrollsinnehavarna såklart. Mer spännande än så kan det faktiskt bli. Otroligt förutsägbart!

Betyg:
2 av 5

Filmfakta:
Regi: M. Night Shyamalan
I rollerna: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel, John Leguizamo, Betty Buckley, Spencer Breslin
Speltid: 91 min
Åldersgräns: 15 år
Releasedatum (Bio): 2008-06-11

Inga kommentarer: