torsdag, september 04, 2008

Irene Huss - Nattrond


"Doktor Sverker Löwander hittar mitt i natten sin sjuksköterska strypt i det anrika Löwanderska sjukhuset.
Det enda vittnet hävdar att syster Tekla synts i korridorerna under natten, något som kriminalinspektör Irene Huss har lite svårt att tro - syster Tekla hängde sig nämligen på sjukhuset för sextio år sedan. Ju mer Huss rotar i fallet desto märkligare framstår allting.
Irene Huss måste inte bara leda en utredning i nutid, hon måste ta sig tillbaka till det förgångna för att få svar på alla frågor. Men i det förgångna finns inte bara den spökande syster Tekla...

Samtidigt som Irene brottas med ett av hennes mest svårlösta fall i karriären börjar hennes och maken Kristers långa och krävande arbetsdagar att tära på deras äktenskap."

En intressant story, men igen blir det "billigt" och ganska tunt på grund av att skådespelarna inte känns trovärdiga, tidvis känns de inte ens engagerade.
Sjukhusmiljö är ju tacksamt i thrillers, speciellt när det rör sig om mörka, stängda avdelningar som i den här filmen, men ändå blir det aldrig speciellt troligt...eller ens spännande.

Betyg:
2 av 5

Filmfakta:
Regi: Anders Engström
Skådespelare: Angela Kovacs, Lars Brandeby Else-Marie Brandt, Eric Ericson, Fredrik Evers, Jerker Fahlström, Christer Fjällström, Maria Hedborg, Ola Hedén, Mikaela Knapp, Anki Lidén, Dag Malmberg, Margareta Olsson, Alexandra Rapaport, Magnus Roosmann, Reuben Sallmander, Emma Swenninger
Speltid: 89 min
Releasedatum (DVD): 2008-04-30

Inga kommentarer: