onsdag, september 24, 2008

I dina kläder - Jane Green

"Utifrån sett har Vicky Townsley allt. Hon bor i London, har bra ekonomi, är snygg, singel och arbetar på den supertrendiga tidningen Poise! Men hon skulle ge upp allt för en man, barn och ett hus på landet komplett med trägolv och perenner.

Amber Winslow, å andra sidan, har allt det som Vicky vill ha. Visserligen på andra sidan Atlanten, men där finns hon med man, barn, hund, nanny och ett enormt hus. Hon tillbringar sina dagar med andra hemmafruar och de tävlar om vem som har de senaste märkeskläderna, dyraste vigselringarna och det häftigast inredda huset.

Men Amber är inte heller lycklig. Så när hon ser att Poise! Söker en läsare som vill byta liv med en glamorös journalist under en månad, sätter hon sig ner för att skriva en ansökan.

Aldrig kunde hon tro att just hon skulle bli vald."

Den här boken fick jag av min hemliga bokvän i mitt första Pocket & Prassel 2,0, och det var ett mycket bra val av min hemliga bokvän!
Boken är en riktig feelgoodbok och bjuder på skratt och värme i en salig blandning. Boken ger också en tankeställare. Jag känner igen Vickys tankar från när jag själv var singel och man tänkte att det skulle vara så underbart att vara gift och ha barn. Nu är jag det och känner igen Ambers tankar på att vara singel och bara ha sig själv att bry sig om (inte för att jag egentligen skulle vilja vara singel igen, men visst finns det dagar då man önskar att man slapp ta hänsyn till en hel familj).
Andemeningen i boken är att man ska uppskatta det man har, ska leva i nuet och inte tro att gräset är grönare på andra sidan! Något vi alla skulle behöva tänka lite oftare på.
Boken är härlig och mysig. Den perfekta boken när man behöver lite värme i höstrusket!

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Jane Green
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 320
Utgivningsår: 2008-07
ISBN: 9789170016189

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller precis på att läsa den här, får se om jag tycker samma! :)

Anonym sa...

Köpte nyligen några äldre böcker av Jane Green. Av dessa har jag hunnit läsa en. Den var bra så jag hoppas att även de andra är det. Den senaste har jag däremot inte köpt ännu.
Ha en bra dag.....Lena

Anonym sa...

Jag har flera st böcker av henne i bokhyllan olästa. Visst är det härligt att krypa upp i soffan nu i höstmörkret med en riktigt bra chick lit.. =)

enAnnan sa...

Jag lånade denna på bibblan nu sist och den ligger i väntehögen (nähä!) därifrån. Måste bara avsluta Mark Levengood och Jon Jefferson Klingberg (som är helt suverän än sålänge...)först.

Ha en bra läs och filmhelg. :)
Kramar