onsdag, juni 09, 2010

Annas dagbok - Börje Lindström

"När Anna sitter och tittar på den nya dokusåpan "Skeppet" inträffar något mystiskt. I direktsändning faller en av besättningsmännen ihop och rutan blir svart. Dokusåpan, som hela Sverige verkar följa, handlar om ett forskningsfartyg på uppdrag i Norra Ishavet, men någonting märkligt pågår på fartyget, något som verkar tystas ned. Samtidigt har det inträffat en mystisk händelse i skogen utanför Annas skola.
När slutligen dokusåpa-fartyget kommer tillbaka till Stockholm finner man alla forskare och besättningsmän döda. Snart står det klart att en dödlig epidemi har brutit ut i hela södra Sverige och Anna och hennes familj måste fly till farmor och farfar i Norrland.
Anna skriver dagbok och det är den dagboken, som hittades övergiven i en godsvagn i Hallsberg, som läsaren nu får ta del av i en oavkortad version."

Det här är lite sci fi och spänning med lite svininfluensa inblandat!
Boken är skriven i dagboksform, och den är välskriven. Det hade mycket väl kunnat vara en dagbok från en 14-årig tjej i framtiden. Förhoppningsvis kommer det inte att hittas en dagbok med liknande innehåll i framtiden, för det virus som boken handlar om passar nog bäst i Stephen King-romaner.
Det är en perfekt spänningsroman för yngre tonåringar (eller något yngre med). Jag gillar den väldigt mycket, kanske extra mycket tack vare dagboksformatet!
(boken är ett recensionsexemplar från förlaget)

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Börje Lindström
Förlag: Alfabeta förlag
Antal sidor: 128
Utgivningsår: 2010-04-10
ISBN: 9789150111330

Inga kommentarer: