lördag, juni 19, 2010

Sommarskönt bokbyte

Nu har alla hemliga bokvänner utsetts, och det är dags att svara på frågor som ska underlätta för min hemliga vän att hitta böcker och annat som "passar" mig.

När det gäller böcker så är det mest deckare och biografier som jag läser, men både nu och slinker det ner en och annan chick lit eller en bok med blandade krönikor. Det som jag inte läser är sci fi, en genre jag aldrig förstått mig på riktigt.
När det gäller begagnade böcker så har jag inga problem med såna. Jag köper ofta på loppisar t ex. Så länge boken är hel och ren så är det inga problem.
Jag kan inte påstå att jag har några direkta favoritförfattare, författare jag undviker däremot är Jan Guillou och Björn Ranelid.

Jag provar gärna nya författare och genre, så var inte rädd för att överraska mig med något du tycker att jag borde prova på.

Du hade ju redan hittat mina listor, så där kan du se vilka böcker jag har läst de senaste åren, och även vilka böcker som står olästa i min bokhylla.

Annat än böcker
Jag älskar choklad. All möjlig choklad. Helst inte med fyllning av spritslag, det är lite för "vuxet" för mig ;).
Naturgodis gillar jag också. Chokladdoppade nötter eller frukt i yoghurt t ex.
Té dricker jag, men för tillfället har jag té så jag kan bada i det. Kaffe dricker jag också. Vanligt bryggkaffe, svart och gärna starkt.
Kryddor tycker jag är spännande och testar gärna nya och "exotiska" blandningar. Kryddorna bör vara för kött, eftersom min man är allergisk mot fisk och skaldjur så därför äter vi aldrig det hemma.
Jag tycker det är roligt att baka, sticka och virka. Just nu är jag inne i en virkperiod där jag virkar amigurumis på löpande band.
Filmer kollar vi på här hemma. Oftast blir det filmer som funkar till hela familjen. Jag har 4 barn i åldrarna 5 månader, 6, 8 och 9½ år, så därför blir det oftast komedier, gärna såna med situationskomik så barnen förstår utan att behöva förstå konversationerna.
Jag samlar inte på något särskilt. Min favoritfärg är svart och mörkblått. Jag är inte allergisk mot något.

Nu kan jag inte komma på något mer, så du får helt enkelt fråga om du undrar något ;).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, hemliga bokvännen här! Nu lägger jag paketet på lådan, så vet du att det är på väg.

Ango sa...

Hemliga bokvännen:
Åh, vad spännande! Jag ser verkligen fram emot paketet!