fredag, juli 09, 2010

Campingland - Josefin Olevik


"Campingnätterna har ökat de senaste åren - campare har blivit trendiga De syns i tidningar och på tv som symboler för det svenskaste i svenskheten. Fast det påverkar knappast dem som sitter i husvagnarna, de har hållit fast vid sin livsstil genom sol och regn, kärleken till camping är livslång. Josefin Olevik - journalist som skriver i bland annat Dagens Nyheter - hade aldrig campat förut. Men utrustad med en gigantisk gammal husbil och ett öppet sinne gav hon sig ut på resa mellan Sveriges campingplatser, alla med olika stämning, typer av människor och såväl uttalade som outtalade regler."

Underrubriken på den här boken är: " En berättelse om flintastek, flukthål och förtältsromantik", en titel jag tycker beskriver min syn på campingliv väldigt bra.
Olevik har varit ute med husbil och bott på några olika campingplatser i Sverige. Hon har mött personer som bor säsongvis på en camping och hon har träffat personer som reser runt på olika campingar. Det är väldigt intressant att höra om alla dessa individer, speciellt som jag själv aldrig förstått charmen med camping. Det är folk som har inrett sitt förtält finare än vad vi inrett vårt vardagsrum t ex. Vad gör de det för? Hur törs de? Det är ju inte svårt att göra inbrott i ett förtält precis. Och största frågan: Hur sjutton får man dagarna att gå på en camping? Alla de frågorna och många fler besvaras av Olevik i den här otroligt sommarhärliga boken.

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Josefin Olevik
Förlag: Alfabeta
Antal sidor: 221
Utgivningsår: 2009-05-19
ISBN: 9789150111088

Inga kommentarer: