lördag, juli 30, 2011

Ensamma hjärtan och hemlösa hundar - Lucy Dillon (CD)

"Rachel Fielding har på kort tid lyckats försnilla ett glamoröst jobb på en pr-firma, en attraktiv pojkvän och en chic våning i centrala London. Hon är trettionio år och framtiden ter sig tämligen osäker. Men en dag får hon ett oväntat besked. Moster Dot har låtit Rachel ärva hennes hus på landet - samt mosterns bordercollie Gem och en hundgård full med herrelösa hundar.

Det är med viss bävan Rachel flyttar dit - omplacering av hundar är inte ens i närheten av vad hon har tänkt sig. Hon blir dock alltmer engagerad i sina fyrfota skyddslingar. Kanske beror det delvis på George, traktens buttre men rysligt attraktive veterinär som Rachel allt oftare konsulterar

Ensamstående tvåbarnsmamman Zoe kommer till Rachel för att lämna en liten valp för omplacering. Besöket resulterar i något helt annat än hon tänkt sig: valpen får en dagisplats mot att Zoe hjälper Rachel med hundarna på helgerna. Zoe börjar gå hundpromenader och stöter allt oftare på Bill, en omvittnat svårfångad ungkarl.

Natalie lever i ett lyckligt men barnlöst äktenskap med Johnny. När Natalie förlorar jobbet bestämmer de sig för att tillfälligt ta hand om en av Rachels hundar, en glupsk och egensinnig basset vid namn Bertie. Detta visar sig medföra en minst sagt överraskande förändring i deras liv."

När jag läser vad boken handlar om så kan jag bara konstatera att det inte är en bok jag skulle ha valt om jag inte hade hört så mycket positivt om den! Nu ville jag ju såklart ta reda på vad alla vurmade så mycket för. Och det gjorde jag självklart rätt i. Jag har lyssnat på den här boken hela dagarna...och halva nätterna. Jag har inte kunnat stänga av MP3-spelaren ens vid matbordet!
Boken har en otrolig charm, och ett mycket intressant persongalleri. Dessutom vävs alla dessa individers öden samman på ett ganska härligt sätt. Det går bara inte att ogilla detta!
Vill du ha en bok som är både charmig och rolig, men som inte kräver så mycket av dig som läser eller lyssnar så är det här den perfekta boken!


Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Lucy Dillon
Förlag: Bonniers Audio
Utgivningsår: 2011-01
Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Antal CD: 14
ISBN: 9789174330724

2 kommentarer:

Boklusen sa...

Denna bok har jag också hört mycket gott om och ska läsa den i höst!

Boktokig Eva Boström sa...

Ja, visst var den charmig!!!