tisdag, juli 26, 2011

Raines dagbok - Raine Gustafsson


"Våren 1997 kom Raine Gustafsson, hemlös och tämligen nyfrigiven och synnerligen orakad, in på Situation Stockholms dåvarande redaktion med en plastkasse i handen. Där låg ett välfyllt, handskrivet kollegieblock. Sedan den dagen har Raine Gustafsson publicerat sin dagbok i Situation Stockholm och har inte missat en deadline, oavsett var han sovit hur eller var i Stockholm han befunnit sig.
Dessa prydligt handskrivna versaler i ett collegieblock har nu, efter tretton år och etthundratrettiofem dagböcker, blivit en bok."

Den här boken fick jag i senaste bokbytet, och det var ju ett utmärkt val eftersom jag ville läsa den!
Det är en mycket intressant bok om livet på gatan, om livet som hemlös. Raine iakttar andra människor och skriver om hur han bemöts och bemöter andra.
Vissa saker han skriver skulle jag kunna hålla en låååång diskussion om, men eftersom vi lever i olika verkligheter så ser våra sanningar olika ut. Vi har olika förförståelser för vissa situationer vilket gör att vi inte delar åsikterna. Trots det är det en intressant bok om ett intressant liv! Jag hoppas och önskar att Raine har fått sin önskade lägenhet nu!

Betyg:
3
av 5

Bokfakta:
Författare:
Raine Gustafsson
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 381
Utgivningsår: 2011-02-23
ISBN: 9789186369590

Inga kommentarer: