lördag, juli 30, 2011

Helgonet - Carin Gerhardsen (CD)

""Gud är god. I natt vill Gud oss väl." Det är vad den högt älskade och respekterade familjefadern Sven-Gunnar Erlandsson tänker när han segnar ner under den mäktiga augustimånen, skjuten med ett skott i nacken efter en krogkväll i glada vänners lag.

Det är semestertider, men kriminalkommissarie Conny Sjöberg kallar samman arbetslaget med Sandén, Hamad och Westman från Gerhardsens tidigare böcker. Styrkan har dessutom utökats med två nya förmågor. Den charmige rockaren Odd Andersson, känd från tv, och den oberäkneliga Hedvig Gerdin, som nyligen återvänt till Sverige efter trettio år som diplomathustru.
Vem kunde önska livet ur Erlandsson? Enligt alla källor en varm och generös människa, med religiöst patos och ett brinnande intresse för barn- och ungdomsfotboll. Dessutom med ett stort engagemang för samhällets utstötta.

Det enda man har att gå på är en uppblött papperslapp med utfluten text och en uppsättning spelkort man funnit i offrets ficka. Kan mordet ha med poker att göra? Var Erlandsson en fuskare som gått för långt och avrättades med en kula i huvudet? Eller var han ett offer för någon av de människospillror han brukade besöka i husvagnsgettot i Huddingeskogen, och så generöst dela med sig av sitt överflöd till?

Utredningen leder Hammarbypoliserna ut på en resa till skräckinjagande platser i mörkaste skogen, till ett hillbilly-Sverige de aldrig tidigare stött på, till andra sidan jordklotet och till de svartaste delarna av människans själ."

Det här är den fjärde delen i Gerhardsens Hammarbyserie, och jag var såklart tvungen att kasta mig över den. Jag har gillat de andra i serien väldigt mycket, och jag gillar verkligen den här också.
Boken är spännande och upplösningen är inte helt väntad, precis som i de tidigare böckerna, och det är det som gör att jag gillar den här serien så mycket. Precis när man tror att man vet vem som är skyldig till vad, kastas hela ens trosbild omkull och nya misstankar kommer fram. Helt underbart!
Har du läst de andra böckerna i serien, så ska du självklart inte missa den här boken!

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Carin Gerhardsen
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2011-06-07
Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Antal CD: 8
ISBN: 9789113036885

Inga kommentarer: