tisdag, mars 17, 2020

Damen med bysten - Karin Brunk Holmqvist

"I Hammenhög på Österlen bor Lovisa och Elvy. De är bästa vänner och träffas så gott som varje dag, då deras hus ligger mitt emot varandra i den lilla byn.       
En av Lovisas käraste ägodelar är en staty som hon fått ärva. Bysten, som Lovisa kallar Helga Müller, är en stilig kvinna och Lovisa brukar prata med henne när hon sköter sysslorna därhemma. 
När Antikrundan kommer till Simrishamn beger sig Lovisa och Elvy dit, kånkande på Helga Müller. Enligt tv-programmets expert är bysten värd sjuttiofemtusen kronor, och Lovisa blir närapå stum av förundran.
I tv-myllret smyger sol-och-våraren Edmund omkring. Han ställer sig in hos Lovisa och lovar henne ännu mer pengar om hon låter honom sälja bysten. Lovisa är frestad medan den mer klarsynta Elvy anar oråd.     
Det stilla livet i Hammenhög hotas och inte bara av Edmunds upptåg. Ungkarlen Jens samlar mod för att våga närma sig den väna Lovisa och skvallret går om hemska upptäckter i Ljungs gamla hus.   Följ med in i en varm och humoristisk berättelse i sann Karin Brunk Holmqvist-anda!"

Ännu en underbar bok av Karin Brunk Holmqvist. Hennes personbeskrivningar och humor är lika fantastisk i den här boken, som i hennes andra.
När man lyssnar/läser känner man de dofter som beskrivs, ser de miljöer karaktärerna vistas i och känner sig lite som en fluga på väggen. Det finns egentligen bara ett fel med de här böckerna, och det är att de tar slut alldeles för fort...

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare: Karin Brunk Holmqvist
Förlag: Bokfabriken
Uppläsare: Gunilla Leining
Utgivningsår: 2019-10-18
ISBN: 9789178352517

Inga kommentarer: