måndag, mars 23, 2020

I full blom: mina betraktelser kring viktiga och oviktiga ting - Edward Blom

"Ett porträtt i helfigur av en av Sveriges mest färgstarka personer. I denna mycket personliga bok blandar Edward Blom humor och allvar, kultur och litteratur, högt och lågt, folkbildning med egna upplevelser. I drygt trettio yviga kapitel får vi bland annat ta del av hans syn på herrmiddagens magi, döden, att bli far, alkohol, lyckan i manglat linne, bikten, rakning och den svåra saknaden av att inte längre vara en ung stofil. Fram träder bilden av en långt mer komplex och reflekterande person än den matglade livsnjutare vi lärt oss älska genom TV, radioprogram, poddar och tidningar."

Ett porträtt signerat Edward Blom där han berättar om sin uppväxt och sina intressen, sitt arbete och sin tro. Det är verkligen berättelser om allt från tåg till religion, från barndom till dagens familjeliv.
Gillar man Edward Blom är den här boken såklart ett måste att läsa. Jag gillar Edward, men vet att vi står långt ifrån varandra när det gäller intressen. För mig kunde det bli lite tråkigt att läsa om vissa kulturella upplevelser, såna som jag själv inte delar intresse kring, men då kan man hoppa över att läsa det, och börja på nästa kapitel. Det fiffiga med boken är nämligen att varje kapitel avhandlar ett nytt område, så man måste inte läsa allt för att "förstå" handlingen.

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare: Edward Blom
Förlag: Bokförlaget Forum
Antal sidor: 324
Utgivningsår: 2019-09-25
ISBN: 9789137152110

Inga kommentarer: