tisdag, mars 03, 2020

Hemlig slav: En sann historia - Anna Ruston

"Anna växer upp i en dysfunktionell familj och känner sig helt ensam i världen när hon som 15-åring blir vän med en trevlig taxichaufför. Hon njuter av uppmärksamheten och går med på att följa honom hem för att träffa hans familj.

Det skulle dröja över ett decennium innan hon lyckades fly därifrån.
Anna hålls fångad av en sadistisk pedofil och utsätts för tortyr och outsägliga sexuella övergrepp. Det ständiga våldet och förnedringen leder till flera missfall. Fyra gånger föder hon barn, som alla tas ifrån henne direkt efter födseln.
Räddningen kommer först efter tretton år, men trots att hennes psyke är nerbruten och hennes kropp svårt misshandlad, lyckas Anna till slut ta sig ur traumat."

Det här är en fruktansvärd berättelse om Anna som kidnappas som 15-åring. Allt våld och alla våldtäkter hon (och förmodligen fler av kvinnorna i hemmet) får utstå är fruktansvärt. Anna beskriver hur hon misshandlas och våldtas av mannen som kidnappat henne, av hans släktingar och av okända män. I 13 år sitter hon fången, utan att någon verkar sakna henne. Hela mitt hjärta bara skriker och gråter när jag hör om det fasansfulla hon måste utstå dagligen. 

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare: Anna Rustov
Förlag: Lind & Co
Uppläsare: Callin Öhrwall Delmar
Utgivningsår: 2020-02-04
ISBN: 9789178611898

Inga kommentarer: