söndag, mars 15, 2020

Vi mot världen - Joakim och Jonna Lundell

"Läs om hur de populära YouTube-profilerna Jocke & Jonna träffades första gången, om deras kamp för att hålla ihop, och därefter den smärtsamma resan mot att skapa den familj de själva aldrig fick uppleva. De är unga. De är kära. Men de har alla odds emot sig. Tillvaron är allt annat än stabil när Jocke och Jonna träffas. De borde egentligen aldrig ha träffats. De borde ännu mindre lyckats att bli ett par. Men på något sätt får de faktiskt ihop det. Det är då de bestämmer sig för att skaffa barn. Det kan väl inte vara så svårt? Men det visar sig bli en betydligt tuffare kamp än de kunde ana. Allt som kan tänkas gå fel går fel. De brottas med byråkrati, myndigheter, sjukvården och nattsvarta besked. Det sliter på förhållandet och båda börjar tvivla på sig själva. Den ena förnedrande undersökningen avlöser den andra. Till slut handlar det om ren överlevnad. Som tur är har de varandra. Ibland är det tyngre för den ena, ibland för den andra – ibland lika knäckande för båda. Det är ett ständigt pendlande mellan spirande hopp och plågsam besvikelse. Men de stöttar varandra, låter inte systemet vinna och framför allt ger de inte upp."

I den här boken beskriver Jocke och Jonna samma händelser i deras gemensamma liv, men ur olika synvinklar. Det börjar med att de träffas på "Skänninge marken" (som vi infödda Östgötar kallar det). Jocke berättar hur han upplevde situationen och efter det berättar Jonna sin synvinkel.
De berättar fram till att Lunabelle har fötts, och hur livet har förändrat dem under de här åren.
Jag är oerhört imponerad av Jocke och Jonna, och tycker de är otroligt målmedvetna och hårt arbetande. Många verkar tro att de har fått allt gratis, de har bara behövt göra någon liten Youtube-video då och då, men så är det verkligen inte, och det beskriver de i boken. De har inte fått något gratis, och den där "lilla Youtube-videon" har varit många, många timmars hårt arbete.
Jag önskar dem all lycka i framtiden för de förtjänar all framgång de får!

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Jocke och Jonna Lundell
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgivningsår: 2019-11-27
Antal sidor: 218
ISBN: 9789137154374

Inga kommentarer: