tisdag, augusti 12, 2008

Fågelbovägen 32 - Sara Kadefors

"Tänk att det finns människor som Karin. Så engagerad, så vidsynt, så osjälvisk.Kort sagt: en god människa. Inte alls så inskränkt som de andra i villaförorten där Karin och hennes familj hamnat som av en slump – ja, kanske rentav av misstag.På dagarna arbetar hon som gynekolog på ett sjukhus, på kvällarna jobbar hon extra på en mottagning för illegala flyktingar. Det är där hon träffar Katerina, en ung kvinna från Moldavien som blivit utnyttjad i den familj där hon arbetar som hushållerska och barnflicka.Karin bestämmer sig genast: Katerina får följa med hem till henne och hennes familj. Där kommer hon i lugn och ro få hämta sig för att kunna ta itu med sitt liv.Redan samma kväll installeras Katerina i gästrummet. Men inget blir som Karin tänkt sig. Katerina är inget offer som tacksamt tar emot - och själv är hon inte den goda människa hon trott sig vara.Och när ytan krackelerar kan vad som helst hända."

Det här är en bok som jag känner mig oerhört kluven till! Den har rosats av många, många, och jag vet inte om jag håller med eller inte.
Jag tycker så otroligt illa om huvudpersonen att jag får svårt att gilla boken...och att jag reagerar som jag gör borde ju vara ett högt betyg till boken, eller hur? Jag läste boken ganska snabbt, just för att jag ville veta vad som hände. Ände känner jag inte så mycket nu efteråt...annat än att jag fortfarande inte alls gillar huvudpersonen... Märklig känsla!

Betyg:
4
av 5

Bokfakta:
Författare:
Sara Kadefors
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 362
Utgivningsår: 2007-05
ISBN: 9789185625192
Skicka en kommentar