tisdag, augusti 19, 2008

Sonat till Miriam - Linda Olsson

"Adam Anker, violinist och kompositör, har sedan en tid tillbaka funnit ro i Krakow. En dag när han slår sig ner på en parkbänk får han syn på ett hårspänne som väcker minnen till liv. Han minns sin dotter Miriam och hennes plötsliga död. Sorgen förstummade Adam, men fick honom också att inse hur han alltid dragit sig undan istället för att tala. Många hemligheter gömmer sig bakom den tystnad som styrt Adams liv. Beslutet att bryta tystnaden och ta reda på sin historia blir en hyllning till hans dotter. Sökandet leder Adam från Nya Zeeland till Polen, och så småningom till Sverige där han en gång lämnat sitt livs stora kärlek.
Sonat till Miriam är en gripande berättelse om att söka efter sitt förflutna, om att blottlägga hemligheter som varit begravda för länge, om betydelsen av att tala med varandra om viktiga och smärtsamma händelser i livet. Men framför allt är det en roman om kärlek."

Den här boken varken imponerade eller rörde mig känslomässigt lika mycket som Olssons första bok Nu vill jag sjunga dig milda sånger. Språket känns inte alls lika förtrollande som i första boken. Nu känns det mer alldagligt (och det är absolut inget fel med det), vilket gör att hela storyn känns ganska lam. Inget som tilltalar mig genremässigt.
Bokens handling är ändå fin. Olsson hittar även den här gången sätt att berätta om kärlek till en närstående, på ett fint sätt.
En helt ok bok, men inte alls lika bra som förra boken!

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare:
Linda Olsson
Förlag: Albert Bonnier Förlag AB
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789100118426
Skicka en kommentar