torsdag, augusti 14, 2008

Ur min aska - Inger Jalakas

"Kriminalinspektör Margareta Nordin ligger hemma med en sommarförkylning när hennes käresta och kollega Camilla Svensson hittar barnpornografi i en mobiltelefon. Snart är Margareta på benen igen och tar upp jakten på det internationella pedofilnätverk de kommit på spåren.Samtidigt krackelerar en familj med två små barn. Vad döljer sig egentligen bakom fasaden i radhusidyllen? Och hur kan lagen tillåta att en brottsling går fri?Misstänksamhet förmörkar människors sinnen. Rädslan breder ut sig och växer till hat. Till slut återstår bara en väg, att skipa sin egen rättvisa."

Inger Jalkas är min stora "idol"! Jag älskar hennes böcker! De är välskrivna, men ändå lättlästa. Inte sällan är det riktigt vidriga händelser hon har med i sina deckare, men de beskrivs på ett bra sätt, utan mängder av detaljer som så många andra känner ett behov av att ha med.
Den här boken är inget undantag. Första halvan av boken sträckläste jag. Jag kunde inte lägga den ifrån mig när spänningen byggdes upp (från första sidan). Andra halvan lade jag ifrån mig boken en liten stund då och då, men jag drogs till den hela tiden. Ännu en fullpott!


Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare: Inger Jalakas
Förlag: Normal förlag AB
Antal sidor: 249
Utgivningsår: 2008-05
ISBN: 9789185505562
Skicka en kommentar