fredag, augusti 29, 2008

Walk the line"Detta är filmen om den legendariske musikern Johnny Cash och hans livslånga kärlek till June Carter. Rocklegenden Cash blev känd som The man in black, ett namn som symboliserar både hans musik och livsstil. Han var rebellen som aldrig lyckades fly sina demoner eller sin egen tungsinthet, vilket avspeglades i hans musik. Den enda som någonsin kom honom riktigt nära var June..."

Det här är en intressant, tragisk och lite rolig historia om Johnny Cash och hans liv innan han blev känd och efter han hade slagit igenom.
Filmen bjuder, såklart, på mycket musk och huvudrollsinnehavarna spelar alldeles lysande. Reese Witherspoon har länge varit en favorit hos mig, och hon är alldeles lyande i rollen som June Carter. En roll som är ganska olik hennes andra roller. Det är inte speciellt förvånande att Witherspoon belönades med en Oscar efter den här rollen.

Joaquin Phoenix spelar Johnny Cash och han spelar oerhört trovärdigt och gör en underbar gestaltning av den legendariske artisten.

Betyg:
4 av 5

Filmfakta:
Regissör: James Mangold
Skådespelare: Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon m.fl.
Speltid: 130 min
Åldersgräns: 7 år
Produktionsår: 2005
Genre: Drama
Skicka en kommentar