onsdag, augusti 30, 2006

Luftslottet - Wallander"En äldre man kommer in på ett bankkontor i sällskap med sina tre morrande hundar. Mannen begär att få tömma sitt bankkonto på tjugo miljoner kronor. Kontant. Strax därefter hittas mannen och hans hundar döda och av de tjugo miljonerna finns inte ett spår. Misstankarna riktas snabbt mot mannens granne, men när även grannen och hans familj hittas döda leder spåren åt skilda håll. Kurt Wallander och hans handfallna kollegor inser snart att i stort sett vem som helst i det idylliska villasamhället Soldala kan vara mördaren de söker."

Det här är den tionde och senaste Wallanderfilmen. Jag har sett de flesta, om inte alla, och tyckt att alla hållt hög klass och varit filmer som tilltalar mig. Den här var en riktig besvikelse. Jag tyckte den var riktigt dålig!
Det enda som höjer betyget för filmen var Malin Berghagen. Det var så härligt att få se henne spela en rik bitch. Jag har sett henne för många gånger i bl a "Det okända" och har en så positiv bild av henne som person. Så kom den här karaktären. Bra spelat, Malin!
Betyg: 2 av 5

Filmfakta:
Regissör: Anders Engström
Skådespelare: Krister Henriksson, Johanna Sällström, Ola Rapace, Regina Lund m fl.
Åldersgräns: 15 år
Genre: Thriller
Utgivningsdatum: 2009-08-23

Inga kommentarer: