söndag, augusti 31, 2008

På smällen
"PÅ SMÄLLEN handlar om en naturlig, men oväntad konsekvens av ett gångsligg.
Katherine Heigl (”Grey´s Anatomy”, ”Roswell”) förenar sig med gänget från ”The 40-Year-Old Virgin”, Seth Rogen, Paul Rudd och Leslie Mann, för en komisk betraktelse över föräldraskapet. 24 åriga Alison Scott (Heigl) är en lovande nöjesjournalist med en redan utstakad karriär framför sig.

Efter en blöt kväll på krogen som slutar i den charmige slarvern Ben Stones (Rogen) säng, tvingas hon dock tänka om. Den högst tillfälliga sexuella förbindelsen resulterar i att Alison blir gravid. Inför valet att ensam ta hela ansvaret, eller att lära känna den blivande fader, bestämmer Alison sig för att ge den godhjärtade, men lite töntige Ben en chans.För slarvern och livsnjutaren Ben, som kan liknas vid ett förvuxet barn, kommer Alisons graviditet som en fullständig överraskning. Han har bara två val: Att antingen få ordning på sitt liv, eller att svika sitt barn. Ben bestämmer sig för att ta sitt ansvar, men att gå på ”date” för att lära känna den tjej man gjort på smällen, visar sig inte vara helt lätt.

Dessutom kompliceras Bens och Alisons väg mot föräldraskapet ytterligare av Alisons snartstuckna syster Debbie (Mann) och hennes ironiske man Pete (Rudd)."

Det här är en charmig "feelgood"-film som passar utmärkt att se när man bara vill ligga och slappa på soffan.
Ganska rolig, ja, men inte så man gapskrattar hela tiden. En del känslor känner man igen om man haft "one-night-stands" och varit gravid...

Fruktansvärt förutsägbar film, men som sagt så passar den utmärkt när man inte orkar engagera sig något speciellt i handlingen, utan bara bli serverad.

Betyg:
3 av 5

Filmfakta:
Regissör: Judd Apatow
Skådespelare: Katherine Heigl, Paul Rudd, Seth Rogen, Leslie Mann m fl.
Åldersgräns: 15 år
Speltid: 127 min
Releasedatum (DVD): 2007-12-12

2 kommentarer:

Amoroso sa...

Funderade när jag läste ditt inlägg. Det finns så oerhört många filmer med handlingen "hoppsan jag är gravid vad gör jag" Men vad finns det egentligen för filmer som tar upp "planerade graviditeter" på ett positivt sätt?

Ango sa...

Visst är det så att det alltid ska vara på temat "oplanerade graviditeter". De planerade graviditeterna är tydligen inte roliga/komiska utan avhandlas bara i romantiska filmer och draman (om ens då).

Kram
/Ango