torsdag, augusti 14, 2008

Ur min aska - Inger Jalakas

"Kriminalinspektör Margareta Nordin ligger hemma med en sommarförkylning när hennes käresta och kollega Camilla Svensson hittar barnpornografi i en mobiltelefon. Snart är Margareta på benen igen och tar upp jakten på det internationella pedofilnätverk de kommit på spåren.Samtidigt krackelerar en familj med två små barn. Vad döljer sig egentligen bakom fasaden i radhusidyllen? Och hur kan lagen tillåta att en brottsling går fri?Misstänksamhet förmörkar människors sinnen. Rädslan breder ut sig och växer till hat. Till slut återstår bara en väg, att skipa sin egen rättvisa."

Inger Jalkas är min stora "idol"! Jag älskar hennes böcker! De är välskrivna, men ändå lättlästa. Inte sällan är det riktigt vidriga händelser hon har med i sina deckare, men de beskrivs på ett bra sätt, utan mängder av detaljer som så många andra känner ett behov av att ha med.
Den här boken är inget undantag. Första halvan av boken sträckläste jag. Jag kunde inte lägga den ifrån mig när spänningen byggdes upp (från första sidan). Andra halvan lade jag ifrån mig boken en liten stund då och då, men jag drogs till den hela tiden. Ännu en fullpott!


Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare: Inger Jalakas
Förlag: Normal förlag AB
Antal sidor: 249
Utgivningsår: 2008-05
ISBN: 9789185505562

4 kommentarer:

enAnnan sa...

Och jag har fortfarande bara läst humorböcker av henne.
:) de gillar jag ju. Ska nog ta mig en titt. Är det i ordning, en serie alltså??

Kramar

Ango sa...

Hennes deckare om Margareta Nordin är i ordning. Fristående, men precis som i Läckberg och andra så är det en story kring huvudpersonerna som utvecklas hela tiden. Det har hittills kommit ut 3 böcker, den 4:e kommer snaaaart. Den är såklart förhandsbokad ;). Böckerna är (i rätt ordning): Borde vetat bättre
Sinne utan svek
Den ryske mannen
Ur min aska
4:e boken heter Hat.
Böckerna är inte speciellt långa och väldigt lättlästa trots att de är välskrivna, och kanonbra!
Innan jag tipsades om de här böckerna hade jag läst "Mera jävlar anamma" av henne och älskade den. Tänkte läsa den boken hon skrivit om Aspergers syndrom (hon skrev den pga av den okunskap hon mötte när det gällde hennes son och hans diagnos).

Kram
/Ango

Ango sa...

Och jag kunde ju verkligen räkna... 4 böcker har ju kommit ut, och den 5:e kommer i höst ;).

Anonym sa...

Du har fått en utmärkelse hos mig! =)