lördag, augusti 02, 2008

Stenhuggaren - Camilla Läckberg


"Det är en tidig oktobermorgon i Fjällbacka och fiskaren Frans Bengtsson är ute och vittjar sina hummertinor. Vid den sista tinan är det dock något som tar emot. Den kärvar rejält och Frans förstår snart att det inte är någon vanlig fångst han fått. Men när tinan skär vattenytan kastar han sig mot relingen och spyr. För tvärs över nätet hänger en livlös liten flicka... Patrik Hedström och hans kollegor vid Tanumshede polisstation dras åter in i ett komplicerat fall. Vid obduktionen upptäcker man nämligen att den lilla flickan har sötvatten med tvålrester i lungorna. Någon har alltså dränkt henne inomhus och sedan dumpat kroppen i havet. Men vem kan ha velat göra henne illa - och varför? Det visar sig snart att de måste gräva långt bakåt i tiden för att få reda på sanningen."

Det här är nog den bästa Läckbergboken jag har läst hittills. Det dröjde länge innan jag tog mig an den här boken eftersom jag blev riktigt besviken på den förra boken eftersom jag tyckte den var riktigt seg och tråkig. Efter den kändes det inte så viktigt att läsa nästa, dvs den här...men till slut har jag gjort det och nu är jag glad att jag har läst den och nu ser jag fram emot att läsa resten av serien.

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare:
Camilla Läckberg
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 404
Utgivningsår: 2006-05
ISBN: 9789170013690

2 kommentarer:

enAnnan sa...

Jag gillar ju faktiskt Läckberg, konstigt nog. :)
Tycker att de är bra och bra nybörjardeckare tycker jag!

Kramar

Ango sa...

Nu gillar jag Läckberg igen. Jag gillade inte alls Predikanten. Nu ser jag fram emot att läsa de andra böckerna.
Läckbergs romaner är ganska "lagom". Inte för utstickande, ganska dova i sin framställning, men ändå verkar det som om det mesta är ganska bra.

Kram
/Ango