tisdag, december 04, 2007

Abortläkarens dotter - Elisabeth Hyde

"Två veckor före jul hittas Diane Duprey mördad i familjens pool. Diane, som drev en abortklinik, var stark, självständig och modig. Hon väckte omgivningens beundran men också abortmotståndarnas starka hat.

Tidigare på dagen hade Diane och hennes man Frank haft ett våldsamt gräl som uppmärksammats av en granne. Av någon anledning vill Frank inte avslöja vad det handlade om eller vart han sedan åkte.

Även den nittonåriga dottern Megan hade bråkat med sin mamma på morgonen. Dessutom står det snart klart att hon är mer involverad i händelserna än man först trott.

Det visar sig att åtskilliga i familjens omgivning har något att dölja - däribland stadens pastor, ledare för abortmotståndarna, som haft anledning att besöka Diane dagen för mordet ?"

Boken väckte mitt intresse efter bara något kapitel, och jag hade sedan svårt att lägga den ifrån mig.
Man lär snabbt känna karaktärerna i boken, tack vare en målande personbeskrivning.
Trots vissa författarmissar (vilka jag inte brukar reagera på annars) så är det en bra bok som håller hela vägen. Lösningen listar man ut under de sista kapitlen men ett VARFÖR finns fortfarande kvar, och det får man svar på först under de sista sidorna.

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Elisabeth Hyde
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 247
Utgivningsår: 2007-11
ISBN: 9789170015434
Skicka en kommentar