måndag, december 03, 2007

Pyramiden - Wallander


"Ett sportflygplan störtar utanför Mossby strand och i flygplansvraket hittar man en detonerad pansargranat. Kurt Wallander kopplas in för att utreda haveriet. Några dagar senare dödas två gamla systrar vid en explosion i en sybehörsaffär. Man finner rester av ett avancerat sprängämne i den utbrända butiken och snart pekar allt på att båda händelserna hänger ihop med en uppgörelse mellan två narkotikaligor.
Av en tillfällighet gör Wallander en märklig iakttagelse hos en av de misstänkta, vilket för honom tillbaka till en traumatisk upplevelse från tiden som ung, oerfaren polis. För Wallander blir den fortsatta utredningen en intensiv och våldsam uppgörelse med det förflutna…"

Det kom ännu en Wallanderfilm i år, men den här gången med Rolf Lassgård som Wallander.
Den här gången blir fallet väldigt personligt för Wallander. Så personligt att han fattar ett stort avgörande beslut i slutet av filmen.
Det kändes ovant att se Lassgård som Wallander när Henriksson spelat Wallander i så många filmer. Lassgård är ändå en bra skådespelare, men den här filmen känns inte som någon höjdare. Filmen känns ganska platt och förutsägbar, och är inte alls i klass med de andra Wallanderfilmerna som har getts ut under det här året...tyvärr. Manuset är för tunt och inte ens den här meriterade ensemblen kan lyfta det.
Blir det fler Wallanderfilmer efter den här tro?

Betyg:
3 av 5

Filmfakta:
Regissör: Daniel Lind Lagerlöf
Skådespelare: Rolf Lassgård, Marie Richardson, Johan Rabeus, Lia Boysen, Gustaf Skarsgård m fl.
Speltid: 88 min
Åldersgräns: 15 år
Releasedatum (DVD): 2007-11-28
Skicka en kommentar