lördag, juli 12, 2008

Brunstkalendern - Emma Hamberg

"I Brunstkalendern får vi möta singeln Marie 41, en blasé barchef som jonglerar med whiskey och håriga karlar till dundret av Iron Maiden, den barnträngtande it-miljonären Åsa 37, med stor ekande lägenhet och lika ekande mage, och Lena 34 som försöker fixa en överarbetande man, 7 kaniner, en hund, tre katter och fyra ungar. Livet har inte blivit som de tänkt sig och de tre systrarna är alla på gränsen till livets härdsmälta.
När livet gör en av sina sorgliga vändningar svingas systrarna motvilligt ut ur sin skavande vardag. Deras barndomshem, den stora mjölkgården, råmar efter hjälp. Det är en navelsträng de alla med glädje har klippt av för länge sen, men nu måste de tillbaka. Förtvivlat tvingas de ta ansvar för sin bakgrund, ställa upp för sinasystrar och göra nya livsval.
Men kan den gemensamma mardrömmen egentligen vara svaret på systrarnas livsgåtor i en fet flugsmäll?"

Det här är en varm och underbar story om vänskap, sorg, glädje, svek, allt som hör till i livet.
Jag kan känna igen mig till viss del i alla tre systrarna, och det tror jag att alla kan göra, med tanke på hur otroligt olika de är varandra. Boken känns inte helt avslutad, medvetet eller omedvetet från Hamberg vet jag inte, men för min del får det gärna komma en fortsättning på storyn om de tre systrarna.

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare: Emma Hamberg
Förlag: Albert Bonniers förlag
Utgivningsår: 2007
Antal sidor: 413
ISBN: 9789100112936

Inga kommentarer: