torsdag, juli 17, 2008

Villa Bonita - Karin Brunk-Holmqvist


"Bonita och Doris var en gång fnissiga tonåringar, grannar och bästa vänner. Mer än 40 år senare möts de igen på Doris mammas begravning. Bonita tar hand om sin senila mamma Elvy i den stora villan i centrala Ystad, Villa Bonita. Doris bestämmer sig att flytta tillbaka till barndomsstaden, skild och uppsagd från sitt kontorsarbete i det gamla familjeföretaget. Hon har hittat ett nytt arbete, men det är något konstigt med verksamheten, och hon lockar Bonita med till Göteborg för att ta reda på vad de skumma arbetsgivarna sysslar med. Sen ger det ena det andra, och vad Bonita och Doris hittar på kan bara ni ana som läst tidigare böcker av Sveriges nya stora underhållningsförfattare."

Jag gillar allt som Brunk-Holmqvist har skrivit, även det här. Det här är dock en av hennes sämre alster. Den är inte fullt lika dråplig och varm som t ex Potensgivarna och Rapsbaggarna, men den här tar sig efter ett tag.
I den här boken är det prostitution som är det genomgående temat, och jag gillar hur Brunk-Holmqvist har lagt upp Bonita och Doris' personligheter och vilja att hjälpa.
Som vanligt i en roman av Brunk-Holmqvist är det underbar miljö som beskrivs, och jag blir så sugen på att skaffa en sommarstuga när jag läser.

Betyg:
3
av 5

Bokfakta:
Författare:
Karin Brunk-Holmqvist
Förlag: Kabusa förlag
Antal sidor: 206
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789189680715

Inga kommentarer: