tisdag, juli 29, 2008

Silverkronan - Anna Jansson


"Wilhelm Jacobsson försvinner spårlöst på Gotlandsbåten. Han är en småbonde som hankar sig fram, egensinnig och i ständig träta med sina grannar. Han är gift med "byhoran". Mona Jacobsson har alltid varit utsatt: Mobbad i skolan och med knäckt självkänsla. Hon blir med barn när hon är 15 år. "Fader okänd."

Maria Wern och hennes kolleger Hartman och Arvidsson sommarvikarierar på Gotland. Den berömda Medeltidsveckan pågår. Fallet med den försvunne hamnar på deras bord. Under pågående utredning hittar en semesterseglare av en slump ett lillfinger i en plastpåse i vattnet. Några dagar senare är en äldre dam är ute och rastar sonens rottweiler. Hunden rymmer, börjar gräva i ett stenröse och gräver upp ett lik - Wilhelms. Lillfingret är hans.

Utredningen av mordet på Wilhelm står dock och stampar. Mördaren är fortfarande på fri fot och ytterligare mord inträffar. Vad har den gamla distriktsköterskan Svea gjort för ont? Och varför vill någon silversmeden Birgitta illa - och just på hennes möhippa? Men den unge aspiranten på polisstationen har fått förtroende för Maria Wern och tack vare hans upplysningar kan mysterierna skingras och ännu ett mord förhindras i sista minuten." '

Den här boken kändes väldigt, väldigt seg i början. Det tog nästan halva boken innan jag kom in i den och började tycka att den var bra.
När den väl tog sig, blev den väldigt bra och jag gillar att slutet är så otippat. Väldigt bra slut!

Anna Janssons böcker om Maria Wern och hennes kollegor är helt klart väldigt läsvärda!

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare:
Anna Jansson
Förlag: Norstedts pocket
Antal sidor: 262
Utgivningsår: 2007-05
ISBN: 9789172638358

Inga kommentarer: