onsdag, april 14, 2010

Judaskyssen - Anna Grue

"Innerst inne anade konstläraren Ursula Olesen hela tiden att det var för bra för att vara sant: den snygge Jakob kunde omöjligt hysa äkta känslor för henne. Men efter ett halvår i lyckorus vågade hon börja tro på kärleken. De tillbringade natt som dag tillsammans och målade upp storslagna planer för sin gemensamma framtid.

Så en dag var Jakob borta. Spårlöst försvunnen. Hennes bankkonton var tömda. I ren förtvivlan försöker Ursula ta sitt liv. Men verkligheten tvingar henne tillbaka, nu krävs handlingskraft. En medelålders kvinna vill dock kontakta polisen och anmäla en solochvårare, det känns förödmjukande, för naivt. I stället kontaktar Ursula en elevs pappa, Dan Sommerdahl, med hans hjälp vill hon spåra Jakob och få tillbaka det han stulit. Diskret.

Vem är egentligen Jakob Heurlin? Kvinnor över hela landet vittnar om samma sak, en ung man som har lyckats lura av dem enorma summor. Hur finner han sina offer och vad är det som driver honom? Dan Sommerdahl förstår att den till synes banala historien har många mörka sidor och det är inte helt ofarligt att jobba sig in mot dess kärna. . ."

Den här boken lät väldigt spännande på baksidetexten, och av omslaget att döma, men tyvärr når inte boken upp till mina förväntningar. Jag kan inte ens riktigt tycka att det här är en deckare. Boken är mer en "spännande" chick lit i så fall, för det är först på slutet den ens börjar påminna om en deckare, men den blir inte speciellt spännande då heller.
Om man bara tar boken för vad den är, så är den helt ok att läsa trots allt. Storyn flyter på och karaktärerna är intressanta. Slutet är också ganska oväntat vilket är ett plus.
(Boken är ett recensionsexemplar från förlaget)

Betyg:
3
av 5

Bokfakta:
Författare:
Anna Grue
Förlag: Piratförlaget
Antal sidor: 389
Utgivningsår: 2010-04-07
ISBN: 9789164202925

Inga kommentarer: