söndag, april 04, 2010

Vyssan lull - Carin Gerhardsen

"Conny Sjöberg och hans kollegor på Hammarbypolisen i Stockholm står handfallna inför den brutala avrättningen av en filippinsk kvinna och hennes två små barn i deras lägenhet.
Halsarna är avskurna och det finns blod överallt men inga spår av gärningsmannen.
Barnens svenske far lever isolerat, nästan utan kontakt med omvärlden. Och hur kunde kvinnan, på de små summor hon tjänade på svartstädning, ha råd med en lägenhet värd flera miljoner?
Berättelsen har sin upprinnelse i någonting som hände för länge sedan, när ett ungt par en solig majdag stannar till med bilen vid en kiosk för att köpa lördagsgodis till de två små pojkar som leker i baksätet.
Kriminalkommissarie Conny Sjöberg sliter hårt med utredningen med ett decimerat arbetslag. Jens Sandén lider av sviterna efter en hjärtinfarkt och har tankarna på annat håll. Petra Westman famlar fortfarande efter identiteten på Den andre mannen, han som med iskyla gett sig på henne i en osedvanligt utstuderad våldtäkt som på pappret aldrig har ägt rum. Och kollegan Einar Eriksson, nonchalant som vanligt, är försvunnen och underlåter att dyka upp på jobbet.
Sjöberg är själv splittrad. Han kan inte glömma den rödhåriga Margit Olofsson som dyker upp i hans drömmar. Till slut bestämmer han sig för att gå till botten med sin gåtfulla bakgrund som hans mor alltid vägrat att tala om. En dag knackar han på dörren hemma hos sin farmor som han under hela sitt liv trott vara död.
Och Einar Eriksson har fortfarande inte dykt upp på sin arbetsplats."

Det här är den tredje fristående delen i Hammarbyserien av Carin Gerhardsen. Den här boken är precis lika spännande som de första två delarna. Jag har ännu en gång sträckläst en bok. När man väl börjar med de här böckerna är de omöjliga att lägga ifrån sig.
Boken är oerhört spännande och inte ett dugg förutsägbar. In i det sista är upplösningen öppen, och det är omöjligt att veta vem, hur och varför. Precis som det ska vara!
Gerhardsen skriver oerhört fängslande och det är omöjligt att inte ryckas med! Läs serien om du vill ha några spännande böcker i vår. Du kan läsa dem i vilken ordning som helst, men ett tips är att läsa dem i ordning. Del ett heter Pepparkakshuset och del två heter Mamma, pappa, barn. Förhoppningsvis kommer det fler delar i den här serien!
Boken är ett recensionsexemplar från Ordfront

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare: Carin Gerhardsen
Förlag: Ordfront
Antal sidor: 296
Utgivningsår: 2010-03-03
ISBN: 9789170373473

3 kommentarer:

Susanne sa...

Enligt förlaget sitter hon och skriver på nästa bok.
Jag tycker de är helt otroligt bra böckerna - tack för tipset för det var via din blogg jag hittade till serien.

Anonym sa...

Åhh vad bra, ska precis börja på den.
Mia

Monika Häägg sa...

De här böckerna verkar väldigt spännande. Kanske skall ta och testa...