söndag, maj 06, 2012

En shopaholic säger ja - Sophie Kinsella

"Rebecka Bloomwood har hittat sitt drömjobb. Hon spenderar andra människors pengar hela dagarna. Och får betalt för det. Det perfekta jobbet, den perfekta mannen - Luke Brandon. Och nu, det perfekta bröllopet. Ja, Luke har friat och bröllopsplanerna är i full gång. Den här gången behöver Becky inga ursäkter för att shoppa, för man gifter ju sig bara en gång ... Beckys föräldrar tar för givet att hon ska gifta sig hemma i England, i trädgården och bära sin mors brudklänning. Men Lukes mamma planerar ett stort bröllop i New York. Becky vill förstås inte säga nej till någon och förberedelserna på båda sidor Atlanten fortskrider i takt med att datumet närmar sig ..."

Det här är väl egentligen inte den typ av böcker jag normalt läser, men eftersom jag hört så mycket positivt om de här böckerna, tänkte jag att jag måste testa i alla fall...och jag är glatt överraskad. Det är en lättläst och mysig bok som innehåller såväl mängder av humor som intriger, storstadsfenomen och "byhålefenomen". När jag väl hade börjat läsa boken hade jag ganska svårt att lägga den ifrån mig för att jag hela tiden ville fortsätta läsa och se vad som skulle hända. Nu känner jag mig ganska lockad att läsa fler böcker i den här serien, både de som kom före den här och de som kommit efter!

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Sophie Kinsella
Förlag: Ponto pocket
Antal sidor: 396
Utgivningsår: 2010-06-04
ISBN: 9789186587178

2 kommentarer:

Maria sa...

En shopaholic i väntans tider är nog den bästa av dem så den kan jag verkligen rekommendera. Nästa vecka tänkte jag börja med En minishopaholic i mammas fotspår. Tycker det är en helt fantastiskt bra serie, trots att jag inte brukar fastna för den typen av böcker i vanliga fall

Lena sa...

Har läst alla böcker i denna serie och jag älskar den verkligen. Dom är lättlästa, har en härlig humor.